Stvaranje uslova za bolji privredni ambijent u Srbiji

Bez autora
Dec 17 2013

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Lazar Krstić poručio je danas da će krajem 2014. godine u Srbiji, zahvaljujući sprovođenju strukturnih reformi, biti obezbeđen bolji privredni ambijent koji će omogućiti povećanje stope zaposlenosti.Krstić je na skupu pod nazivom “Uključi se u promene”, održanom u Američkoj privrednoj komori u Srbiji, podsetio na to da je počela izrada svih sistemskih zakona koji će, uz paket konsolidacije predviđen budžetom, omogućiti smanjenje sive ekonomije, restrukturiranje javnih preduzeća i sprečavanje problema sa državnim bankama.

Stvaranje uslova za bolji privredni ambijent u SrbijiMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Lazar Krstić poručio je danas da će krajem 2014. godine u Srbiji, zahvaljujući sprovođenju strukturnih reformi, biti obezbeđen bolji privredni ambijent koji će omogućiti povećanje stope zaposlenosti.

Krstić je na skupu pod nazivom “Uključi se u promene”, održanom u Američkoj privrednoj komori u Srbiji, podsetio na to da je počela izrada svih sistemskih zakona koji će, uz paket konsolidacije predviđen budžetom, omogućiti smanjenje sive ekonomije, restrukturiranje javnih preduzeća i sprečavanje problema sa državnim bankama.

On je ponovio da su sprovođenje reformi, rast stope zaposlenosti, kao i donošenje zakona o radu, stečaju i privatizaciji preduslov za stvaranje boljeg privrednog ambijenta.

Ministar privrede Saša Radulović izrazio je očekivanje da će se predlog izmena i dopuna Zakona o radu naći u Skupštini Srbije u januaru naredne godine, i istakao da je reč o ključnom zakonskom rešenju koje će omogućiti privredni rast i nova radna mesta, kao i uspešan završetak procesa privatizacije.

Radulović je naglasio da naša zemlja, uz nove zakone o radu, planiranju i izgradnji, stečaju i privatizaciji, može da započne temeljne reforme koje će omogućiti da se od 2015. godine oseti boljitak.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković ocenio je da je za dobar privredni i investicioni ambijent neophodna pravna predvidljivost, i poručio da će se na tome intenzivno raditi.

Selaković je ukazao na to da će resorno ministarstvo raditi na jačanju discipline rada u sudovima, hitnosti u rešavanju radnih sporova i ujednačavanju sudske prakse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik